Q Advise: experts in softwarelicenties

Licentiecontracten zijn erg complex. Soms zelf moeilijker dan de Nederlandse wet- en regelgeving. Q Advise zoekt met haar team naar de zogeheten mazen binnen de ‘licentiewet’ en de toelaatbaarheid binnen de licentieregels. Ons team heeft tientallen jaren ervaring bij klanten, resellers en de vendoren. Dit zorgt ervoor dat wij de regels als geen ander kennen. Juist omdat we het spel van verschillende kanten hebben meegemaakt. Wanneer u contact opneemt met Q Advise, zorgen wij ervoor dat u deskundig wordt geholpen.

Q Advise is de onafhankelijke softwarelicentie-expert. Wij bieden onze klanten onafhankelijk softwarelicentie-adviezen en begeleiden onze klanten bij externe reviews en audits alsook bij de aan- en verkoop van gebruikte Microsoft-licenties.

Contact opnemen met een software licentie specialist 

Q Advise en licentiebeheer

Licentiemanagement is tegenwoordig te belangrijk om niet goed te regelen. Slecht licentiemanagement kost immers altijd geld. Daarom kijken de consultants van Q Advise altijd naar het totaalplaatje: zowel bij nieuwe softwarecontracten als bij contractverlenging en uitbreiding van uw licentiepositie. We zoeken altijd naar de mogelijkheden binnen de bestaande licentieregels. Deze mazen laten de ‘traditionele’ partijen bewust altijd links liggen. Zij worden tenslotte beloond over de omzet die zij behalen, doordat zij financiële afspraken hebben met de vendoren.

Q Advise heeft als enige partij geen target. Dit is essentieel om de klant onafhankelijk te kunnen adviseren. Wij kunnen te allen tijde de licentieregels interpreteren vanuit de behoefte en wensen van onze klanten.

Kostenbesparing op uw contracten is een belangrijke uitgangspunt. Ons team kijkt ook naar de lange termijn; past de goedkoopste contractvorm wel bij de flexibiliteit dat u wenst. Hoe ziet de roadmap van de vendor eruit? Genoeg om uw behoefte van volgend jaar in te kunnen vullen? Als team kijken we samen met u naar de optimale balans tussen prijs per product en de behoefte voor de korte termijn (tot 3 jaar) en de lange termijn (6-9 jaar).

Waarom Q Advise?

Bij Q Advise krijgt u onafhankelijk, deskundig en helder advies op maat. We zijn flexibel, schakelen snel en zoeken altijd naar de beste oplossing die past bij uw wensen. Zodat u bezig kan blijven met uw kerntaken.

Onze stelling: ‘Zonder overzicht geen controle en besparingen.’ Daarom levert Q Advise aanvullende oplossingen die u verder helpen. Ook op het gebied van Software Asset Management (SAM).

Contact opnemen 

Meer over Q Advise: