Licentieovereenkomst voor software

Computerprogramma’s en softwarelicenties zijn in veel gevallen auteursrechtelijk beschermd. Als gebruiker heeft u dus toestemming van de maker nodig om de software te mogen installeren en gebruiken. Deze toestemming wordt gegeven in een licentieovereenkomst voor software, waarbij eveneens vastgelegd wordt onder welke voorwaarden het desbetreffende programma gebruikt mag worden.

Bij die voorwaarden kunt u denken aan de looptijd of termijn waarin u de software mag gebruiken, hoeveel verschillende gebruikers de software mogen gebruiken en aan de vergoeding die u aan de maker betaalt voor het gebruik. Mocht u zich niet aan deze voorwaarden houden, dan kunt u bij een audit of review een fikse boete verwachten. Ook als u de bepalingen per ongeluk schond of simpelweg niet op de hoogte was.

Direct contact opnemen

Compliance check

Vrijwel elke organisaties maakt gebruik van veel verschillende softwarelicenties om iedere medewerker legaal de benodigde programma’s te kunnen laten gebruiken. U raakt al snel het overzicht kwijt en weet niet meer of u over de juiste licentieovereenkomst voor software beschikt. In die gevallen kunt een compliance check uit laten voeren door een team van licensing en Software Asset Management experts.

Tijdens de compliance check gaan we na of u over voldoende juiste licenties beschikt. We kijken feitelijk naar wat u in gebruik, geinstalleerd en geactiveerd hebt. We nemen uw licentiebeheer zorgvuldig onder de loep. Op deze wijze achterhalen we of u nog een licentieovereenkomst voor software aan moet kopen of juist overtollige licenties bezit die u vervolgens weer kunt verkopen. Zo kunt u zorgeloos de controle van de fabrikant tegemoet zien en ondertussen herstelacties uitvoeren en misschien zelfs wat van uw IT uitgaven terugverdienen.

Direct contact opnemen

Advies over uw licentieovereenkomst voor software

We kunnen u niet alleen verder helpen op het gebied van uw licentiehuishouding, maar geven desgewenst ook advies over de inhoud van een licentieovereenkomst voor software. Een team van experts bekijkt graag of u uit de voeten kunt met de voorwaarden uit uw huidige softwarelicenties of met die van licenties die u van plan bent aan te kopen.

Neem vrijblijvend contact op met één van onze consultants om uw mogelijkheden te bespreken.