Low/No Code development

Low/No code development wordt steeds belangrijker, omdat steeds meer bedrijven door de grote vraag naar mobiele/web apps te maken krijgen met een alsmaar groeiende backlog. IT kan de vraag naar applicaties gewoon niet meer bijhouden met de traditionele ontwikkelingstools. Het tekort aan gekwalificeerde ontwikkelaars neemt toe en de ontevredenheid over de duur en de kosten van deze ontwikkelingstrajecten eveneens. 

Een Low/No Code platform kan een oplossing zijn voor uw bedrijf. Een Low/No Code platform fabrikant zoals OutSystemsMendixThinkwiseBetty Blocks of PowerApps van Microsoft faciliteert het samenwerken tussen IT en Business waardoor in korte iteraties (2-3 wekelijkse cycli) werkende producten kunnen worden opgeleverd voor zowel webapplicaties als native iOS en Android devices. 

Een dergelijk platform haalt de zorg van alle niet-functionele eisen weg bij de ontwikkelaar zoals security, performance, schaalbaarheid, stabiliteit, documentatie, deployment, staging, zodanig dat de ontwikkelaar zich volledig kan focussen op de functionaliteit van de applicatie. 

Wat kan Low/No Code development uw bedrijf opleveren?

Low/No Code development kan vele voordelen hebben voor uw bedrijf, een aantal van deze voordelen zijn: 

  • Hoge ontwikkelingssnelheid
  • Laag risico door de korte sprints zodat u tijdig kunt bijsturen 
  • Hoge ROI 
  • Snelle uitrol door “one-click deployment”; de applicatie is direct beschikbaar voor de gebruiker 
  • Lage “cost of change”, gewenste aanpassingen zijn direct door te voeren 
  • Eenvoudige integraties 

In de praktijk wordt Low/NoCode dan ook vaak ingezet om snel functionaliteit te kunnen bieden on top off “logge” systemen als SAP, waar maatwerk duur en de oplevertijd lang is.  

Lees ook: De onafhankelijke software licentie experts!

Onafhankelijk Low-Code advies

Helaas is het maken van de keuze van het best passende platform een lastige keuze en zijn de licentiestructuren vaak ondoorzichtig.

Daarnaast werken de verschillende Low/No Code partners van de verschillende platforms zoals OutSystemsMendixThinkwise niet onafhankelijk. Zij werken in naam van een OutsystemMendix of een Thinkwise en geven in veel gevallen een gekleurd advies. Zij worden financieel beloond voor de diensten die zij uitvoeren voor de verschillende Low/No Code platforms 

Q-Advise biedt u onafhankelijk Low-Code advies omdat we geen belang hebben bij welk Low-Code product u aanschaft. Wij bekijken uw wensen en behoefte door een neutrale bril in plaats van door de ogen van de Low/No Code fabrikant. Op deze manier kunnen wij u advies op maat bieden dat het beste past bij uw bedrijf 

Laat u daarom adviseren door een onafhankelijke partij die kennis heeft van Low/No Code technologie en met u meedenkt over het best passende platform voor uw organisatie. Daarnaast nemen wij de onderhandelingen met de leverancier voor u uit handen, zodat u zich kunt blijven concentreren op uw kernactiviteiten. Win-win! 

Wilt u meer weten over Low/No Code platforms of heeft u vragen?

Neem dan contact op met de Low-Code experts van Q-Advise!