Waar zit uw onderhandelingsruimte bij een (Microsoft) softwarecontract?

In dit artikel bespreken we waar mogelijke onderhandelingsruimte ligt voor uw organisatie in de (Microsoft) contractonderhandelingen.

Om een optimaal resultaat te behalen in de contractonderhandelingen is het van essentieel belang dat u weet waar uw onderhandelingsruimte ligt. Echter, veel organisaties weten niet waar hun onderhandelingsruimte ligt en hoe ze hier zo efficiënt mogelijk mee om kunnen gaan.

Wilt u tips voor het verbeteren van uw onderhandelingspositie in de contractonderhandelingen met Microsoft? Klik dan hier!

Weet u waar de onderhandelingsruimte zit bij uw Microsoft, Oracle, IBM of SAP softwarecontract?

Om te weten waar uw onderhandelingsruimte ligt is het van essentieel belang dat u de licentiepositie van uw organisatie zo nauwkeurig mogelijk in kaart brengt. Dit helpt u om te bepalen of u op dit moment een overschot aan licenties heeft of juist een tekort.

Daarnaast moet u de roadmap van uw organisatie bepalen. Welke licenties heeft uw organisatie in de toekomst nodig? En in welke hoeveelheid? Dit zijn vragen die u voor uzelf duidelijk moet hebben.

Als u bovengenoemde punten helder heeft, dan weet u ook waar de onderhandelingsruimte voor uw organisatie ligt. Echter, begrijpen wij van Q-Advsie als geen ander dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Daarom willen wij u graag ondersteunen in het in kaart brengen van uw licentiepositie en roadmap.

Neem contact op

Hoe weet u welke software-reseller het beste bij uw organisatie past?

Het is belangrijk dat u een software-reseller kiest die het best past bij uw organisatie. Daarnaast is het belangrijk dat u kiest voor een onafhankelijke partij.

Een onafhankelijke partij zorgt ervoor dat uw transparant en eerlijk advies krijgt. Veel resellers van bijvoorbeeld Microsoft krijgen provisie over het aantal licenties die ze aan u verkopen. Dit resulteert vaak in gekleurd advies, met als eindresultaat onnodig veel licenties tegen een hoge prijs.

Q-Advise | Experts For You heeft als onafhankelijk advies organisatie vele klanten geholpen met het selecteren van de juiste partner en het uitonderhandelen van de meest optimale contract voorwaarden en de beste financiële condities ✔. De contractonderhandelaars van Q-Advise zijn instaat om ook u te voorzien van het beste softwarecontract.

Wilt u meer advies over contractonderhandelingen van specialisten, cloud optimalisatie, of verkoop van gebruikte licenties?

Neem contact op met de Microsoft contract onderhandelaars & inkoopspecialisten