Wat zijn de alternatieven voor een Microsoft EA?

Veel ondernemingen en organisaties sluiten een zogeheten Microsoft Enterprise Agreement (EA), ook bekend als een Enterprise-overeenkomst. Groot voordeel van een dergelijke overeenkomst is dat de prijzen die betaald worden voor licenties gedurende een periode van drie jaar vast staat en dat licentiehouders kunnen rekenen op ondersteuning en training. Maar is een Microsoft EA wel altijd de juiste oplossing?!

Microsoft EA dwingt, zo stelt Q-Advise, ondernemingen nog te vaak tot een over-aankoop, want een teruggang in het aantal licenties is na het afsluiten en ondertekenen van een EA geen optie meer. Maar kunt u vandaag voorspellen hoeveel licenties u volgend jaar, laat staan over drie jaar, nodig heeft? Toch is dat wat Microsoft verlangt als u een EA-overeenkomst met ze sluit. Gelukkig zijn er binnen het Microsoft programma prima alternatieven, waaronder Cloud Solutions Provider (CSP)-programma’s.

Betrouwbaar alternatief: CSP

CSP is een betrouwbaar alternatief en biedt u als ondernemer de gewenste flexibiliteit. In tegenstelling tot bij een EA-overeenkomst is een CSP-licentie een maandelijkse overeenkomst en uw licentiepositie kan ook maandelijks gewijzigd worden. Dus meer erbij, maar ook eraf, zonder dat dit direct tot een boete leidt. Zeker bedrijven met een flexibele personeelsschil, een groeimarkt of organisaties die lastiger kunnen voorspellen hoeveel licenties zij nodig hebben, doen er slim aan zich te laten informeren over CSP-programma’s die ook een prima alternatief bieden voor ondernemingen die verhuizen naar de Cloud.

Slim & flexibel werken 

Ook organisaties die al volledig in de Cloud werken, kunnen een beroep doen op CSP vanwege de flexibiliteit die geboden wordt. Het maakt het immers gemakkelijk om extra licenties aan te schaffen, maar ook om het aantal licenties terug te brengen als dat nodig is. Zeker voor ondernemingen en organisaties met seizoenarbeiders/expats en bedrijven die een explosieve groei doormaken of te maken hebben met grote schommelingen, is CSP een goede keuze.

Betaal voor wat u gebruikt. En niet meer!

Q-Advise is gespecialiseerd in software-advies en helpt u graag verder om te bekijken welke opties het beste past bij uw onderneming. Zodat u de garantie hebt dat u nooit te veel licenties inkoopt en niet meer betaalt dan wat u daadwerkelijk gebruikt. In sommige gevallen is een EA-overeenkomst onvermijdelijk, maar Q-Advise adviseert u graag vooraf. Wij hebben jarenlange ervaring op dit vlak, met een bewezen trackrecord. Neem zodoende contact met ons op om de verschillende opties te bespreken en bespaar op uw softwarekosten.

 

Zoekt u licentie & SAM experts voor onafhankelijk advies, contract onderhandelingen, on-premise & cloud optimalisatie, scenario’s of audits ?

Vraag het de experts van Q-Advise.