Welkom Daniel Monfrance

Per 1 september is Daniel Monfrance aan de slag gegaan bij Q-Advise.  

Daniel zal verantwoordelijk zijn voor de business op het gebied van alle software vendorenzowel contracten, compliancy als software asset management. Daniel loopt al meerdere jaren mee in dit vakgebied en is de laatste jaren actief geweest als Business SAM consultant bij de Duitse firma Bechtle. Hierbij zijn meerderegrotere, projecten van begin tot eind in goede banen geleid 

Hier onder leert u Daniel wat beter kennen door middel van zijn eigen woorden.  

  • Wat houdt de funtie ‘’SAM Business Consultant’’ in binnen Q-Advise? 

De functie SAM Business Consultant binnen Q-Advise staat ervoor om klanten met raad en daad op het gebied van Software Asset Management bij te staan en toekomstige behoeftes te identificeren. Dat houdt in dat we klanten ontzorgen op gebied van software licenties-  en contracten. Daarmee kunnen wij onnodige kosten besparen, boetes voorkomen en het IT budget uiteindelijk een stuk effectiever laten besteden. Doordat deze adviezen gebaseerd zijn op onafhankelijk advies geeft mij dit de vrijheid om te kijken wat echt het beste voor de klant is.  

  • Hoe ben je bij Q-Advise terechtgekomen?  

Doordat de markt op gebied van SAM licensing klein is ken ik de meeste concullega’s op dit vlak. Zo ben ik ook in contact gekomen met Q-Advise. 

  • Wat voor een impact heeft de pandemie volgens jou op de software wereld? 

Het covid19 virus heeft ervoor gezorgd dat er een versnelling heeft plaatsgevonden op gebied van cloud en thuiswerken. Klanten die voorheen over ditzelfde traject een aantal jaren zouden uitsmeren, hebben dit nu erdoorheen gedrukt. Uiteraard heeft dit wel gevolgen hoe alles is ingeregeld, zijn de gebruikers voldoende getraind, hoe wordt er omgegaan met gegevens die in de cloud zweven. Is er rekening gehouden met security etc. Dat zijn een aantal vragen die meteen naar voren komen. 

Het heeft er ook voor gezorgd dat bepaalde applicaties enorm snel gegroeid zijn met de daarbij horende kinderziektes.  

  • Met welke 3 woorden zou jij jezelf omschrijven? En waarom?   

Competitief, doelbewust en optimistisch. Met mijn optimistische instelling ga ik altijd recht op mijn doel af wat er gesteld is. Van alles een competitie maken zowel privé als zakelijk. 

  • Vertel eens meer over je privé leven  

Ik ben geboren in Maastricht en momenteel woonachtend in het pittoreske dorpje Landgraaf. Ik woon hier samen met mijn vrouw Nicolle, twee zoons Senna(13) en Lucca(10) en een Boomer hondje genaamd Luna(1). Nicolle heeft naast het huis al ruim 18 jaar een eigen schoonheidssalon. Zelf ben ik jarenlang actief geweest op wedstrijdniveau op de judomat, momenteel train ik nog 2x per week en ben ik zaterdag actief als voetbalpapa langs het veld. Mijn passie voor retro games, denk hierbij aan de oude Sega games en elektronische gadgets, speelt nog steeds een rol in mijn dagelijks leven. Je moet ook een beetje meegaan met de tijd dus tegenwoordig ben ik door Netflix ook helemaal om naar series, met mijn persoonlijke favoriet Breaking-bad, welke ik nog steeds een van de allerbeste series ooit vindt. Samen naar de bioscoop, avondjes uit eten en met de familie naar een bungalowpark zorgen er voor dat ik mij helemaal kan ontspannen. 

Wij zijn erg enthousiast over Daniel en kijken uit naar wat we samen kunnen realiseren.

Zoekt u licentie & SAM experts voor onafhankelijk advies, contract onderhandelingen, on-premise & cloud optimalisatie, tweedehands licenties of audit support?

Vraag het de experts van Q-Advise.