Licentie-optimalisatie

De wereld van software-licenties is complex en continu aan veranderingen onderhevig. Software-fabrikanten streven naar maximalisering van hun omzet. Hoewel de fabrikanten hun account-managers doorgaans ‘adviseurs’ noemen, is het omzet die hen drijft en is uw belang secundair.

Q-Advise helpt haar klanten bij het optimaliseren van de licentie-positie. Compliance is hier een aspect van, maar compliance kan op verschillende manieren worden bereikt. Abonnement of eigenaarschap, ‘ Per-user’  of ‘ per-device’ , losse producten of een volledige suite, Standard of Datacenter licenties, Software Assurance of niet, On-premise of Cloud, nieuwe licenties of tweedehands? Dit nog los van de diverse mogelijk contractvormen die worden geboden.

Q-advise helpt met Licentie-optimalisatie

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen probleem! Q-Advise kent dit bos op haar duimpje.

Naast het doormeten van uw omgeving bekijken wij ook met u hoe het door u gewenste IT-Landschap eruit moet zijn en wat de toekomstplannen zijn. Op basis daarvan stellen wij diverse scenario’s voor u op waaruit u kunt kiezen. Wij zorgen ervoor dat u onafhankelijk advies krijgt zodat u een wel overwogen keuze kunt maken.

Als u uw keuze heeft gemaakt helpen wij u graag om de onderhandeling voor u te voeren. Onze ervaren inkopers en licentie-experts halen voor u het onderste uit de kan.

Voorkom dat u teveel uitgeeft voor te weinig functionaliteit. Neem nu contact met ons op!